İSTANBUL / SARIYER - İSTİNYE ANADOLU LİSESİ

May

Liseler arası futbol turnuvasında okulumuz öğrencileri şampiyon olarak bizleri gururlandırmışlardır. Final müsabakasında Tarabya Cevat Koçak Anadolu Lisesi futbol takımı ile karşılaşan öğrencilerimiz sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak şampiyon olmuşlardır. bu büyük başarıda emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlarız.

May

Nis

Müzeler haftası öncesi okulumuz öğrencileri ile Gülhane'de bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni ziyaret ettik. Topkapı Sarayı Has Ahırlar binasının restorasyonu ile 2008 yılında açılmış olan müzede, 585 bilimsel alet, cihaz kopyaları, maket ve model koleksiyonunun da yer aldığı İslam tarihinin bilimsel sürecini anlatan icat ve buluşlar yer alıyor.

Nis

Okulumuz bünyesinde faaliyet gösteren anaokulu öğrencilerimiz hazırladıkları gösterileri sergileyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu bizlere yaşattılar. Okul İdaremiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte Anasınıfı öğrencilerimizin gösterilerini izleyip onların sevinçlerine ortak olduk. Törenin hazırlanmasında büyük emeği olan Aysun Öğretmenimiz rehberliğinde danslar edip eğlenen minikler büyük beğeni topladılar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Nis

3 x 3 Basketbol Türkiye Şampiyonası için takımımz Çanakkale'de. 22-23-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen turnuvada okulumuzu ve Sarıyer'i başarıyla temsil eden öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.

Nis

Akıl ve Zeka Oyunları Sarıyer ilçe finali okulumuz kütüphanesinde yapıldı. Turnuva için 18 Nisan Perşembe günü İlkokul ve ortaokul kademesinden öğrenciler ve danışman öğretmenler ile bazı veliler okulumuza geldiler. Saat 10'da başlayan turnuva beş farklı oyun kategorisinde ( Mangala, Pentago, Q-Bitz, Equilibrio, Küre) icra edildi. Turnuvada başhakem olarak okul Müdür Yardımcımız Ramazan CELAYİR ve hakem olarak okulumuz Matematik Öğretmenlerinden Günay HİŞMİOĞULLARI görev yaptılar. Yaklaşık iki saat süren ilçe turnuvasının sonunda ilçemizi Mayıs ayında yapılacak olan il turnuvasında temsil edecek öğrenciler belirlenmiş oldu. Turnuva bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ÖZCANLAR tüm öğrencilere katılım belgesi takdim etti. Ayrıca Okul Müdürümüz Nebi DEMİRBAŞ ile birlikte dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim ettiler.

SÖZLERİ BİZDEN BESTESİ YAPAY ZEKADAN İŞTE ‘İAL MARŞI’

Hızla gelişen teknolojilerden biri olan yapay zekanın potansiyel faydalarını Müzik dersimizde, “Müzikle ilgili araştırma ve çalışmalarında bilişim teknolojilerinden yararlanır” konusuyla ilişkilendirmek ve bununla birlikte multidisipliner bir bakış açısını teşvik etmek amacıyla 10-H sınıfı koordinatör öğrencimiz İdris Baran EJDER ve arkadaşları, müzik öğretmenimiz Duygu ELBİR’in yazdığı sözleri yapay zekayla besteleyerek deneyimlediler.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR.

Ock

İstinye Anadolu Lisesi Gezi Kulübü'nün düzenlediği Eskişehir-Odunpazarı gezisi gerçekleşti. Öğrenciler doğanın ve kültürün tadını çıkarırken Eskişehir'in özel lezzetlerini tatma imkanı da buldu. Geziyi düzenleyen öğretmenlerimize ve katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.